lauantai 23. toukokuuta 2015

mmm ... Grillikausi on paras kausi ... nam ...

Sananen helpon kesäaterian puolesta


Grillaaminen on kivaa, mutta ei kaikkea aterialle tarvittavaa tarvitse saada tungettua sinne grilliin. Kun yhdistää kokkaamiseen samalla kertaa grillaamista, keittämistä ja paistamista, saa kivoja vaihteluita kesäisiin aterioihin. Puolivalmisteitakin voi napata kaupasta mukaan, varsinkin arkena jos ei kertakaikkiaan kiinnosta kaikkea vääntää itse ja ei ole aikaa esim. lihan marinoimiseen. Alla yksi herkullinen ateria ja ohjeet sen osasiin, toivottavasti kokeilet, nimittäin MAISTUU :D

Simppeli kesäinen ateria neljälle

Kaupan grillipihveistä kun lähtee liikkeelle, niin hyvän kesäaterian tekeminen arkenakaan ei ole mahdottomuus missään nimessä, eikä liian monimutkaista. Grillaa pihvit ohjeen mukaan.
- 4 mieleistä grillipihviä

Tomaatti-kurkku salsasalaatti syntyy pilkkomalla tomaatti ilman sisuksiaan suhteellisen pieneksi ja kurkku samanmoisiksi palasiksi. Sekoita joukkoon yksi ihan minisilpuksi leikattu valkosipulinkynsi, vähän oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Mahtavan raikas ja aromikas lisäke grilliruoalle.
- 1 kurkku
- 3 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2rkl oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria

Piparjuuri-yrttiperunat ovat taivaallisia, suosittelen. Kuori ja keitä perunat "matalalla liekillä" aldenteksi. Jäähdytä ja pilko. Paista pannulla mielellään reippaammassa määrässä voita. Kun väriä alkaa vähän jo olla, lisää pannulle muutama ruokalusikallinen hienoksi raastettua piparjuurta ja jatka paistamista kunnes perunat ovat makusi mukaisen paistettuja.. Lisää silputut yrtit, esim. persiljaa. Myös salvia käy, se kannattaa lisätä paistamisen loppuvaiheessa voi nokareen kera.
- reilu kilo perunoita
- pätkä tuoretta piparjuurta
- voita
- yrttejä, esim. kourallinen persiljaa

Itsetehty yrttivoi kruunaa aterian. Leikkaa voista ohuita siivuja n. 50g ja anna pehmetä hetki huoneenlämmössä. Silppua mieleisiäsi yrttejä, minusta paras combo on kourallinen persiljaa, muutama basilikan lehti ja hippunen nypittyjä timjamin lehtiä sekä teelusikallinen raastettua sitruunankuorta. Lisää sormisuolaa isompi hyppynen ja mustapippuria suoraan myllystä. Sekoita kaikki aineet keskenään voin kanssa tahnaksi, kumoa tahna kahtia taitetun leivinpaperin päälle, paina paperilla pötköksi, rullaa tiukahkosti käärien päät kuin karamelli (hirmu hankala selittää..). Laita voi pakastimeen vartiksi jos on kiire, jos teet tämän aiemmin, jääkaappi riittää. Rullasta saa leikattua sievät voinapit pihvien päälle, loput voi käyttää myöhemmin vaikka keitettyjen uusien perunoiden kanssa!! Nam..
- 50g voita
- sitruuna (kuorta raasteeksi)
- mustapippuria
- sormisuolaa
- yrttejä, esim. persilja, basilica..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti