Eilen helmikuisena maanantai päivänä aloitin blogin kirjoittamisen lennosta. Lisäsin kaksi edellisenä viikonloppuna kehiteltyä reseptiä ilman sen suurempia blogin esittelyjä. Ehkä sellaistakin tarvitaan, joten olkoon tämä sitten sellainen!
Tässä blogissa tulen käsittelemään ruokaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se kuvannee blogiani parhaiten. Pääasiassa kirjoittelen itse kehiteltyjä reseptejä, sitten toisaalta tuunauksia keittokirjojen helmistä ja varmasti välillä esittelen jonkun toisen bloggerin reseptin tai käytän esim. HS.fin Ruoka osion reseptejä.. Eipä tässä kai sen kummempia rajoja ole. Tottakai silti ne omat sielun palaset, itse luodut reseptiikat ja valmiiden reseptien tuunaukset ovat ne rakkaimmat. Toisaalta saatan kertoa jostain ruokaan tai ylipäätään kokkailuun liittyvästä nyanssista joka on juuri sinä hetkenä vanginnut huomioni, tai toisaalta voin hehkutella uusinta hankintaa keittiövälineistössäni ;) Aika ajoin kirjoittelen luultavimmin myös ravintola arvosteluja, aina kun vain jokin mielenkiintoinen kokemus osuu kohdalle! Esimerkiksi tulevana perjantaina olen menossa ensimmäistä kertaa ravintola Bouleward Socialiin (hki) illalliselle, mielenkiinnolla odottelen sitä, onhan kyseessä "mastercheff Björkin" ja kumppaneiden kolmas ravintola.
Tämän blogin taustalla hääräilee siis SoulFooddes, reilu kolmekymppinen, haluaisin kirjoittaa neitokainen, mutta joutunen tyytymään naisihmiseen ;) Ruoanlaitto on ilmaa jota hengitän, toisin sanoen samaan aikaan ihan arkinen asia, kuin myös elinehto. Yhdistän useimmiten aterioihin myös huolella valitut viinit, usein jopa nykyään siinä ihan menestyksekkäästi onnistuenkin, kiitos vuosien harjoittelun. Nimimerkillä esim. punaviineihin syvällisempi tutustuminen alkoi jo ennen täysi-ikäisyyttä ;) <- Hymiöitä koetan teksteissäni rajoittaa, joten kun ehdit hermostua niihin muutamiin sensuurin ohi livahtaneisiin niin muista, että niitä voisi olla tuplasti triplasti tai satakertaa enemmän.. .. .
Koetin miettiä, että jos listaisin lempi asioitani ruoalaitossa, niin se voisi olla kuvaavinta ja valaisevinta, että millainen keittiötyyppi täällä hääräilee. Mutta kun se on niin vaikeaa!!! Esimerkiksi jos ryhdyn luettelemaan ruokablogeja joita luen, kävisi se hankalaksi heti alkuun kun suosikkeja on useita ja toisaalta kaikkia luen hyvin satunnaisesti. No mutta. Jos pitää vaikka mainita kolme ensinnä mieleen tulevaa rakasta ja saa vaihtaa myöhemmin mielipidettään? Ok? Well. Yritetään!
hs.fi, a la gourmande, pastanjauhantaa
sitruuna, valkosipuli, parmesaani
risottokattila, painava keraaminen leivontakulho, terävä kokkiveitsi
risotto, sipulikeitto, pasta
mustapippurimylly italiasta, tuunattu maustepurkkikori, Desantis oliiviöljy
liesi, uuni, kahvinkeitin
olut, punaviini, kuohuviini
äh, tämähän on ihan loputon suo ja täysin mahdotonta. Ei voi rajata kolmeen ja toisaalta useampi voisi sopia useampaan ryhmään. Anti olla ja jätetään nuo tuohon :) Saatte itse päättää miten noita sitten tulkitsette.
Ajattelin tähän lopuksi laittaa "sikermän" ruokakuvia joita on tähän mennessä tullut laitettua lähinna facebookkiin, ja nyt sitten tänne toivottavasti tulevien reseptien kuvituksina - onnistuneina annoksina :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti