maanantai 25. helmikuuta 2013

Sielulle sitruunaa

Sielukas Sitruuna-Suklaakakku Blogin alkajaisiksi

Tämä kakku syntyi tarpeesta vuodattaa sydäntä. Tarpeesta leipoa, ja ei, minä en leivo usein. En itseasiassa edes pidä leivonnaisista, en makeista enkä suolaisista. Viimeaikoina olen kuitenkin herännyt huomaamaan, että leipominen on itseasiassa mukavaa ja kun tuunaan valmista reseptiä tai keksin kokonaan oman niin minähän jopa pidän syntyneistä leivonnaisista! Kaippa se on myös sitä, että sitä antaa tuollaisessa prosessissa palan sielustaan, tekee ruokaa rakkaudella ja keksimisen ilolla niin sitä väkisinkin vuodattaa leipomukseenkin osan itsestään. Kokkaamisessa tuo on ollut enemmän tuttua, mutta että leipomisessakin.. Se on uutta. Aloitan tämän blogin siis kahvikakku reseptillä, vaikka ruokakokkailu luontevampaa minulle onkin.

Tervetuloa mukaan, kommentit ovat tervetulleita ja mieluisia, varsinkin jos innostut luomuksiani kokeilemaan <3

Sielukas Sitruuna-Suklaakakku













3 munaa
150g voita
2dl hienoa sokeria
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl vaniljasokeria (aitoa!)
1 prk Smetanaa
100g tummaa suklaata ronskeina paloina ja rouheena
1-1½ sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1dl kuohukermaa


(kuorrute: tomusokeria ja ½ sitruunan mehu)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Lisää kuivat aineet, jauhot+leivinjauhe+vaniljasokeri, siivilän kautta pikkuhiljaa vatkaten samalla.
Lisää purkki smetanaa, veitsellä ronskisti rouhittu suklaa, sitruunan mehu ja kuori sekä kuohukerma.
Sekoita hyvin.
Kaada vuokaan (itse käytin ensimmäistä kertaa muotoiltua silikonista vuokaa joten mitään korppujauhotuksia ei tarvittu)
Paista 170-180 asteessa n. 45min - tunti, riippuen vuoasta ja uunista.. Muotoilluissa vuoissa kannattaa käyttää matalempaa lämpöä etteivät ohuet osat pala.
Kakkun valmiutta voi kokeilla hammastikulla tai varrastikulla painamalla se kakkuun ja jos tikkuun ei tartu mitään kakku on tarpeeksi kypsä. Tämä kakku itseasiassa saa jäädä ja jääkin keskelta vähän tiiviimäksi vaikkei olekkaan raaka, sellaiseksi mutakakkumaiseksi keskeltä (kostea tiivis mutta kypsä rakenne).

Kumoa valmis kakku sen hieman jäähdyttyä. Sihtaa täysin jäähtyneen kakun päälle vähän tomusokeria ja tee kuorrute sekloittamalla tomusokeria sitruunamehun kanssa. Voit kuorruttaa kuvioita esim. pakastepussin avulla, laita seos pussiin ja leikkaa pussin kulma auki ja purista kuorrutetta haluamallasi mallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti