Rouskista ruokaa ennemminkin
Joskus on vaan pakko saada roskaruoaksi nimiteltyä settiä. Ei se silti tarkoita, etteikö sitä voisi itse tehdessä tehdä hyvin! Tällä viikolla olen ollut töissä tosi paljon, työn luonteeseen kuuluu välillä pitkät päivät tai yöt, pidemmät työvuoroputket jne joten aina ei vaan jaksa laittaa ihan vimpan päälle ruokaa. Joskus sitten kun jaksaa vaikka vähän, niin toisessa kohtaa voi oikoa. Meillä esimerkiksi kokkailtiin tällä viikolla ehkä mahtavimmin onnistuneet burgerit ikinä. Nam. Tein pihvit sika-nautajauhelihasta, koska se on rasvaisempaa, siitä tulee mehevämmät ja herkullisemmat jauhelihapihvit. Maustoin raa'alla valkosipulilla, pienenpienellä silpulla toki ja mausteilla mieli maustemyllyistäni. Chiliä, mustapippuria ja suolaa. Vähän kuohukermaa ja yksi kananmuna. Kourallinen parmesaaniraastetta. Siinä se about on. Paistoin pannulla voin ja öljyn seoksessa kypsiksi, just ja just, ja tuli kyllä ilmeisesti hyviä. Palaute kanssasyöjältä oli ylistävää ;)
Hampparit koottiin pihveistä, terttutomaateista, majoneesista (jossa oli oikaistu sekoittamalla Helmassin maustamattomaan majoneesiin sinappia, sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria), rapeasta jääsalaatista, ketsupista(!), aidosta vahvasta cheddarjuustosta ja valmiista hampurilaissämpylöistä (jotka oli uunissa paahdettu lähes rapsakoiksi). Siis osa valmista suoraan kaupasta, osa tuunattua omin maustein ja osa ihan itse alusta asti tehtyä. Kokkaaminen voi olla yksinkertaista tuloksena super mahtavaa arjenpelastusgourmeeta! Tottakai meillekkin ostetaan välillä se valmis pizza, mutta olen itse huomannut piristyväni enemmän esanssittomista mauista, lisäaineettomista tai ainakin vähemmän niitä sisältävistä ruoka-aineista. Mutta todellakin fuskaan joskus, joskus useamminkin. Ja hyvällä omallatunnolla!!!!
Omnomnom
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti