Lämmittävä Maissikeitto
Tähän sitten voikin alkuun heti kertoa, että muistin blogissa olevan jo yhden keiton, pakkasille sopivan. Mutta vasta tämän blogattuani kävin lukemassa mikä.. Niin. Pakkasta. = Maissikeitto. Jep jep. Mulla on nyt sitten tasan kaksi keittoa täällä, molemmat maissikeittoja :`D Oh well, erilaisia ovat ja tämä setti oli niin hyvää, että pakkohan tämä on tänne jättää + tässä oli ciabatan kanssa mahtavasti makua flunssaiseenkin suuhun ja tarpeeksi täyteläisyyttä vahvistaakseen mieltä :)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 valkosipulin kynttä (isoja) viipaloituna ohuiksi lastuiksi
2 pientä salottisipulia karkeasti silputtuna
6 jauhoista perunaa isoina lohkoina
1 kanaliemi (fond cups)
6 dl vettä
(1/2 tl rouhittu Red pepper - käytännössä mieto kuivattu chili myllystä)
1/2-1 tl mustapippuria rouhittuna myllystä
ripaus suolaa
1 tl kuivattua persiljaa (tai valmiiseen keittoon tuoretta kourallinen silputtuna)
450g pakaste maissia (Lidln Sweet corn on ihanaa!)
250 ml kookoskermaa
n. 1,5-2 dl kuohukermaa
Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä ja voissa viitisen minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää perunat ja lämpöä hieman, jatka vielä pari minuuttia kuullottelua, älä päästä paahtumaan vaan läpikuultavuus sipuleihin on tarkoitus saada.
Lisää vesi ja kanaliemitiiviste. Keitä noin 15-20min niin, että perunat alkavat pehmetä pikkuhiljaa. Lisäile mausteita pikkuhiljaa.
Lisää maissit suoraan pakkasesta ja keitä vielä n. 5 minuuttia, laske aika kiehumisen alkamisesta (tarvittaessa voit lisätä 1/2-1dl vettä). Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella (tms.). (Siivilöi mikäli haluat täysin samettisen rakenteen.)
Lisää kookkoskerma ja kiehauta keitto vielä sekoittaen, lisää kuohukermaa oikean eli mieleisen koostumuksen aikaan saamiseksi. Tarjoa esim. ciabatta viipaleiden kera.
Valkosipuliset paahdetut ciabatta viipaleet
ciabatta viipaleita
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl sormisuolaa
Sekoita öljy, valkosipulin kynsi raastettuna ja suola. Anna maustua uunin lämpenemisen ajan. Leikkaa ciabattaa ohuiksi viipaleiksi (alle 1cm, yli 1/2cm). Laita leipäpalat uuniritilälle ja voitele kevyesti molemmin puolin valkosipuli öljyllä. Paahda uunissa 250 asteessa 2,5-3minuuttia (itsellä grillivastus+kiertoilma). Leipiin tumma reunus, mutta aivan vaalea "leipäosa". Rapean täydellisiä!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti