tiistai 21. tammikuuta 2014

Saikkupäivän lieventävä

Sairastaminen on tyyyylllsääää! Jotain pitää yrittää syödäkkin ja mikäs se lievittäis karkean kurkun kivistystä epäloogisemmin kuin jätski, sitä paitsi, se lievittää sitä vatutusta ;) Jäätelökone pääsi siis käyttöön toista kertaa ja pakkohan jo toisella kokeilulla on jääräpäisesti keksittävä itse resepti kun aikaa kerran on eikä paljon muuta jaksa tehdä. Jännityksellä lopputulosta odotelin ja tässäpä tulee ohjetta ja kuvaa :)



Paahteinen Lakritsajäätelö


2 dl kuohukermaa
4 dl kevyt maitoa
1,5 dl ruokosokeria
3 tl lakritsijauhetta
2 kananmunan keltuaista


Ota esille paksupohjainen kattila, lisää sinne kerma, maito, ruokosokeri ja lakritsijauhe. Kuumenna hiljaksiin kunnes sokeri sulaa ja anna sitten kertaalleen pulpahtaa ennen kuin otat kattilan sivuun levyltä.

Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne yhtenä nauhana kuumaan seokseen kokoajan käsivispilällä sekoittaen. Siirrä sitten seos takaisin levylle ja vispaile hiljalleen sekoittaen seosta miedolla lämmöllä hiljaksiin kuumentaen lämpöä kunnes pientä sakenemista on havaittavista. Seos ei siis varsinaisesti sakene, keltuaisia on nesteen määrään sen verran vähän mutta aavistuksen kyllä. Keittely aika on n. 5-7min. Seokseen tulee lakritsin lisäksi karamellin makua.

Tämän jälkeen kaada seos kulhoon ja vie kelmulla tiukasti peitettynä pihalle jähtymään 30-60min ajaksi (talvella :D) tai jääkaappiin tunniksi pariksi. Kun seos on kylmää, laita se jäätelökoneeseen ja pyöritä jäätelöksi. Itsellä tuli aika pehmismäistä ja jäätelökone prosesssi otti sen 30min. Laitoinkin sitten vielä pakkakkaseen jähmettymään enemmän.

Hyvää kyllä tuli, eikä niin raskasta vaan maitojäätelömäisempää! Keltuaisia vaan lisää ja kuohukerma lopussa mukaan vaahtona niin tulee todennäköisesti reseptejä tutkineena enemmän "rakennetta", mutta mä kyllä tykkäsin näinkin :) nam nam :)

Ohessa kuva lakritsijauheesta jota minä käytin, olen ostanut sen Stokiksesta vanhasta kaupungista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti