Paahteinen Lakritsajäätelö
4 dl kevyt maitoa
1,5 dl ruokosokeria
3 tl lakritsijauhetta
2 kananmunan keltuaista

Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne yhtenä nauhana kuumaan seokseen kokoajan käsivispilällä sekoittaen. Siirrä sitten seos takaisin levylle ja vispaile hiljalleen sekoittaen seosta miedolla lämmöllä hiljaksiin kuumentaen lämpöä kunnes pientä sakenemista on havaittavista. Seos ei siis varsinaisesti sakene, keltuaisia on nesteen määrään sen verran vähän mutta aavistuksen kyllä. Keittely aika on n. 5-7min. Seokseen tulee lakritsin lisäksi karamellin makua.
Tämän jälkeen kaada seos kulhoon ja vie kelmulla tiukasti peitettynä pihalle jähtymään 30-60min ajaksi (talvella :D) tai jääkaappiin tunniksi pariksi. Kun seos on kylmää, laita se jäätelökoneeseen ja pyöritä jäätelöksi. Itsellä tuli aika pehmismäistä ja jäätelökone prosesssi otti sen 30min. Laitoinkin sitten vielä pakkakkaseen jähmettymään enemmän.
Hyvää kyllä tuli, eikä niin raskasta vaan maitojäätelömäisempää! Keltuaisia vaan lisää ja kuohukerma lopussa mukaan vaahtona niin tulee todennäköisesti reseptejä tutkineena enemmän "rakennetta", mutta mä kyllä tykkäsin näinkin :) nam nam :)
Ohessa kuva lakritsijauheesta jota minä käytin, olen ostanut sen Stokiksesta vanhasta kaupungista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti