keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Selvästi maaliskuu.

Kohti kevättä. Sataa lunta.

Pääsin juuri sanomasta, etten juuri kokkaa keittoja ja mitä tapahtuu. Bloggaan jälleen keittoreseptin. Inspiraatiota tähän keittoon on saatu KodinKuvalehden reseptikirjan reseptistä jonka olen joskus muinoin lukenut, mutta eipä tässä sen ideaa sitten muuten olekkaan jäljellä. Oman reseptini "juju" on tuore oregano joka persiljan kanssa toimi tässä ihanasti. Kevättä rintaan keltaisesta keitosta ja yrteistä ripaus kesää. Kuuma maissikeitto taas sopii ulkona kokatessa vallinneeseen lumituiskuun. Yhdessä näistä syntyy kevättalven keitos.. Maistui minulle ja lisääkin sitä näytettiin santsattavan. Jäi sentään lounaaksi seuraavalle päivällekkin, mikäs ihanampaa!



Pakkasillan maissikeitto (4lle / kahdelle nälkäiselle + lounas yhdelle..)

1 l vettä
2 kanaliemi fondihässäkkää
3 rosamunda perunaa
8 valkosipulinkynttä
450 g pakastemaissia
1 dl kuohukermaa 
hyppysellinen sormisuolaa

Mustapippuria myllystä muutama rouhaisu


Tuoretta oreganoa ja persiljaa silputtuna


Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää 2 kanaliemi fondicheffit, kuoritut perunat paloiteltuna ja valkosipulin kynnet kuorittuina, mutta kokonaisina.
Anna kiehua hetki ja lisää joukkoon pakastemaissi (Lidlin pussi on 450g..)

Keitto saa porista hiljalleen puolisen tuntia, miedommalla lämmöllä kauemminkin. 

Silppua iso nyrkillinen, yhteensä, oreganoa ja persiljaa valmiiksi odottamaan.

Tämän jälkeen soseuta keitto sauvasekoittimella, mitä kauemmin jaksat surruutella, sitä vaivattomampi seuraava vaihe on. Ota isohko kulho ja siihen päälle siivilä (siten että siivilä mahtuu kokonaan kulhon reunojen sisäpuolelle, kuuman keiton kanssa sotkeminen on aika ikävää), siivilöi keitto vähän kerrallaan lusikalla painellen. Siivilöityäsi keiton voit laittaa sen takaisin kattilaan ja liedelle, lisää kuohukerma ja kiehauta. Lisää puolet yrteistä ja tarkista keiton suola, sitä voi tässä vielä lisätä tarvittaessa. Annostele lautasille ja ripottele loppuja yrttejä keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti